Patlıcanların saplarını kesin ve kabuklarını alacalı soyun. 30 dakika tuzlu suda bekletin. Bir tavaya sıvı yağ koyun ve patlıcanların rengi dönünceye kadar kızartın...
DevamıSebzeleri yıkayıp doğruyoruz. Patlıcanları alacalı soyup, tuzlu suda bekletiyoruz. Bir tavaya ayçiçek yağı koyun ve bu yağda sırasıyla patates, taze fasulye, dolmalık biber, arpacık...
DevamıKırmızı mercimeği suda yıkayın. Yıkanmış mercimeği tencereye koyarak üzerine soğuk su ilave edin. 10-15 dk mercimek suyun...
DevamıYumurta ile şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpın.Sonra yağ, süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek 3dk. mikser ile çırpın.Havuç rendesi ve cevizi ekleyin ve karıştırın...
Devamı