Hakkımızda

1968 yılında Oruç ailesi tarafından bitkisel yağ üretimi sektörüne 6 ton/gün kapasite ile adım atan Oruçoğlu Yağ, bugün 1000 ton/gün yağlı tohum işleme, 300 ton rafine yağ üretimi, 600 ton/gün küspe üretimi kapasitesine ulaşarak sektörün öncü ve entegre bir kuruluşu haline gelmiştir.

 

TAM 54 YIL ÖNCE 1968'DE İLK TOHUM ATILDI


72 bin m2 alan üzerine kurulu olan Oruçoğlu Yağ tesisi, 30 bin m2 kapalı alana sahiptir. İhtiyacı olan hammaddeyi yurt içinden tedarik etme hedefiyle Güney, Orta ve İç Anadolu ile Karadeniz bölgelerindeki çiftçilerle direkt temasa geçen Oruçoğlu Yağ, gerektiğinde üretim için destek olarak ekilen tüm ürünlerin satın alınmasını garanti etmektedir. Bu yaklaşımdan hareketle, Oruçoğlu markası, ulusal tarımın gelişmesi konusunda payına düşen görevleri yerine getirmek için de var gücüyle çalışmaktadır.

 

ATILAN O TOHUM FİLİZLENDİ, HER GEÇEN YIL DAHA DA BÜYÜDÜ

 

 

 

Dubai’de kurulu bir Türk şirketi olan Hakan Agro tarafından 2016 yılında satın alındıktan sonra gücüne güç katan Oruçoğlu, 50 yılı aşkın tecrübesini bitkisel yağ üretim sektörünü gelenekten geleceğe taşımak için yenilikçi çalışmalarıyla harmanlamaktadır.

 

2019 – 2020 YILLARINDA İSTANBUL SANAYİ ODASI’NIN ISO 500 FİRMA LİSTESİNE GİRERKEN, 2020-2021 YILLARINDA İSE FORTUNE 500 LİSTESİNDE YERİMİZİ ALDIK

 

 

Oruçoğlu Yağ, üretim, ambalajlama, kalite, AR-GE ve inovasyon çalışmalarında ilkleri gerçekleştirmiştir. Türkiye’de ilk kez Omega-3 ilaveli Ayçiçek yağını üretirken aynı zamanda bu yenilikçi ürünün ambalajı ile dünya ambalaj ödülü olan World Star ödülünü kazanmıştır. Dünya çapında lider bir marka olma hedefiyle tüketici ihtiyaçlarını ön planda tutan Oruçoğlu, sektördeki birçok ulusal ve uluslararası belge ve sistemi hayata geçirmek ve bu sistemleri süreçlerine başarıyla entegre etmek için çalışmaktadır. Kalite politikası gereği, müşteri ihtiyaçlarına cevap verebilecek en doğru ürünü, gıda güvenliği kurallarına uygun olarak hatasız ve kayıpsız şekilde bir defada üretmeyi hedefleyen Oruçoğlu Yağ, bu hedeften hareketle ulusal ve uluslararası mevzuatlara uygun çevre ve iş sağlığı güvenliği politikaları oluşturmuş ve bu politikaların tüm çalışanlar tarafından titizlikle uygulanmasını öncelikli kurumsal ilkesi olarak benimsemiştir.

 

 


2021 yılında merkezi Belçika’da bulunan International Taste Institute tarafından
"Üstün Lezzet Ödülü" almaya hak kazandı.